Kierrätys ja muut ympäristövaikutukset

Elektroniikkalaitteiden, pattereiden ja akkujen sekä pakkausten osalta meitä velvoittaa EU:n tuottajavastuudirektiivi. Suomessa myymälöissämme on SER-keräysastiat, joiden kautta jäte päätyy uudelleen käsittelyyn ja jälleen elektroniikan raaka-aineeksi. Myymälöissämme on myös keräyslaatikot akkuja ja paristoja varten. Toimivista puhelimista annamme rahallisen hyvityksen uuden puhelimen ostamisen yhteydessä ja myymme ne uusiokäyttöön.

Virossa Elisan myymälöissä otetaan vastaan akkuja ja paristoja. Käytetyn elektroniikan voi palauttaa maksutta kierrätyspisteisiin esimerkiksi Kuusakoskelle. Elisa Eestin oma elektroniikkajäte kierrätetään Kuusakosken kautta.

Muut ympäristövaikutukset

Merkittävä osa ICT-alan ympäristövaikutuksista tulee laitteiden valmistuksesta. Laitteissa käytetään mm. konfliktimineraaleja, esimerkiksi kultaa ja tinaa. Palveluntarjoajana voimme vähentää laitteiden valmistuksenaikaisia ympäristövaikutuksia kierrättämällä käytetyt laitteet tehokkaasti ja asianmukaisella tavalla.

Verkon rakentamisessa noudatamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Tuoteturvallisuuden osalta pidämme huolen omalta osaltamme siitä, että myymämme tuotteet täyttävät lakisääteiset ympäristövaatimukset

Luonnon monimuotoisuuden väheneminen ja sen negatiivinen vaikutus ekosysteemipalveluihin, kuten luonnonvaroihin ja säätelymekanismeihin, aiheuttaa riskejä liiketoiminnalle, myös Elisalle. Suorat vaikutuksemme biodiversiteettiin ovat vähäiset. Voimme vaikuttaa luonnon monimuotoisuuteen parhaiten työllämme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Palveluntuotannossamme käytetään vähän vettä. Emme ole vielä selvittäneet epäsuoraa veden kulutustamme, mutta tulemme tarkastelemaan sitä tulevaisuudessa.

Katso miten sinä voit kierrättää

Käytetyn elektroniikan kierrätys

Käytettyjen puhelinten uudelleenkäyttö