Elisa sijoituskohteena

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys ja se on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla. Elisa markkinat ovat Suomessa ja Virossa, josta Suomen osuus on hieman yli 90 prosenttia. Palveluita tarjotaan kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Hyvä kannattavuus ja vakaa investointitaso tuovat vahvan kassavirran, ja Elisa on sitoutunut kilpailukykyiseen voitonjakoon osakkeenomistajille.

Suomen kilpailuympäristö on ollut tiukka mutta vakaa. Elisa on alansa markkinajohtaja ja menestynyt hyvin kilpailussa. Kasvua tulee mm. mobiilidatan ja älypuhelinmarkkinan kasvusta, kuin myös voimakkaasta panoksesta uusiin palveluihin. Elisa tarjoaa asiakkailleen kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Valtaosa myydyistä matkapuhelimista on älypuhelimia, mikä lisää mobiililiittymien ja mobiilidatapalvelujen käyttöä entisestään. Kiinteän laajakaistan liiketoimintaa on kasvattanut monipuolinen Elisa Viihde IPTV -palvelu.

Liikevaihto oli vuonna 2011 1,53 miljardia euroa, kasvua 5 prosenttia edellisestä vuodesta, ja käyttökate 506 miljoonaa euroa, kasvua 4 prosenttia. Tulos osaketta kohden oli 1,29 euroa ja osinkoa maksettiin 1,30 euroa osakkeelta. Investoinnit käyttöomaisuuteen ilman pitkäaikaista palvelinkeskuksen laitteiston vuokrasopimusta olivat 190 miljoonaa euroa, eli 12 prosenttia liikevaihdosta.