Elisa sijoituskohteena

Elisa lyhyesti

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Elisalla on yli 6,2 miljoonaa kuluttajien, yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden liittymää, ja yli 2,8 miljoonaa asiakasta.

Elisa on mobiilin ja kiinteän verkon palveluiden markkinajohtaja Suomessa ja markkinakakkonen Virossa. Olemme ainutlaatuinen palveluntarjoaja ja palvelutarjoomamme perustuu vahvasti asiakkaidemme tarpeisiin. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen.

Tuotemerkkejämme ovat Elisa, Elisa Saunalahti ja Elisa Videra sekä kasvava määrä kansainvälisiä palvelubrändejä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut.

Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Vuonna 2017 liikevaihtomme kasvoi 9 prosenttia ja oli 1,79 miljardia euroa. Noin 85 prosenttia liikevaihdosta tulee telekommunikaatiopalveluista kuluttajille ja yrityksille. Nopeasti kasvavien, digitaalisten palveluiden osuus on yli 15 prosenttia.

Työllistämme yli 4 700 ammattilaista Suomessa ja Virossa sekä 12 maassa kansainvälisesti. Keskeisiä tytäryhtiöitämme ovat Elisa Appelsiini, Elisa Eesti, Elisa Santa Monica, Elisa Videra, Enia, Fonum ja Elisa Teleteenused (Starman).

Ainutlaatuinen viestintäpalveluiden tuottaja

Suomi on edistyksellinen useilla telekommunikaation alueilla, kuten siirtymisessä kiinteistä yhteyksistä mobiiliin, sekä mobiilidatan käytössä. Elisa on tarjonnut rajoittamatonta mobiilikäyttöä aina siitä lähtien kun mobiilidatapalvelut tulivat saataville. Elisan hinnoittelumalli on lähes ainutlaatuinen ja  perustuu gigatavujen sijaan nopeuteen. Mallin mahdollistaa Elisan korkealaatuinen verkko ja älykäs datan hallinta, ja sen ansiosta meillä on maailman korkein mobiilidatan kulutus per käyttäjä.

Elisa on tehnyt menestyksekkäitä strategisia valintoja. Mobiililiiketoiminnassa tarjoamme rajoittamattoman käytön nopeuspohjaisella hinnoittelulla. Asiakkaamme arvostavat tätä tarjoomaa ja siirtyvät yhä korkeimpiin nopeusluokkiin, mikä luo toimialan johtavan palveluliikevaihdon kasvun. Arviomme mukaan korkean marginaalin mobiilipalveluliikevaihdon kasvu jatkuu yhä useamman asiakkaan siirtyessä 4G-nopeuksiin. Kiinteän verkon liiketoiminnassa parempaa nopeutta, kapasiteettia ja laatua tarjoavat kuituyhteydet lisääntyvät. Elisan laadukkaat verkot ja it-järjestelmät tukevat sekä mobiilin että kiinteän verkon palveluitamme.

Elisa fokusoi yhä enemmän uusiin, digitaalisiin palveluihin, joiden kasvu on telco-palveluita korkeampaa. Portfoliomme kattaa esimerkiksi visuaalisen kommunikaation, viihtymisen ja pilvipohjaisten it-ratkaisuiden palveluita.