1. Joustavat työnteon tavat

Me Elisalla uskomme, että joustoa löytyy, kun on tahtoa. Eri tehtävissä työn vaatimukset ovat erilaiset, mutta jokaisessa työssä on monia mahdollisuuksia sovittaa työtä oman elämän muuttuviin tilanteisiin.

Joustot voivat näkyä työvuorojen valintana ja vaihtona, vapautena valita oma työnteon paikkansa tai aikansa, tai vaikkapa työskentelynä vaihtelevilla paikkakunnilla. Videoneuvottelut tuovat työkaverit lähelle myös eri puolilta maailmaa. Opiskelu onnistuu työn ohella, ja moninaisissa perhetilanteissa löytyy erilaisia ratkaisuja. Kaiken pohjana on luottamus.

Näin pystymme olemaan tukena siinä, että kun työn ulkopuolinen elämä tarvitsee elisalaista, hänen on mahdollista olla siellä, missä elämä kutsuu. Oli sitten kyseessä lasten koulunaloitus, tarve auttaa omia vanhempia, seurustella kotona uuden lemmikin kanssa tai vaikka meno tärkeään harrastustapahtumaan.

"Elisalla olen voinut toteuttaa työni ohessa intohimoani eli laulamista. Työnantajani ymmärtää elämäntapaani ja joustoa löytyy esimerkiksi työvuorojen suhteen."
Heidi Makkonen, Myynti/asiakaspalvelija

 

"Elisan kehittynyt joustava työ ja etätyöpolitiikka ovat mahdollistaneet, että pystymme viettämään jo nyt pidempiä aikoja uudessa kodissamme Espanjassa."
Timo Grönroos, palvelupäällikkö

 

"Esimieheni kanssa olen pystynyt sovittamaan aikatauluni opiskelujeni mukaan sekä sopimaan kätevästi vapaata töistä aina, kun minun pitää olla luennoilla."
Marko Makkonen, Asiakaspalvelija

 

"Joustava työ mahdollisti sen, että pystyimme hankkimaan koiranpennun perheeseemme ja Ozzy-koiramme pääsee päiväkävelylle lähes joka päivä."
Susanna Strömbäck, HR-kehittämispäällikkö

 

"Työn, koulun ja salibandyn yhdistäminen vaatii hyvää pelisilmää, mutta onneksi joustoa löytyy myös työnantajalta."
Mikko Ollikainen, Myyjä

 

TUTUSTU MEIHIN TARKEMMIN: #ELISALAINEN

2. Työ jolla on tarkoitus

Elisalla kuljet digitalisaation etujoukoissa ja pääset seuraamaan, kuinka uudet digitaaliset palvelut syntyvät. Moni Elisalla työskentelevä pääsee myös auttamaan ihmisiä ihan konkreettisesti.

”Työssäni nautin eniten siitä, kun saan asiakkaan ongelmat ratkaistua. Tutkimusten mukaan juuri it-ongelmat turhauttavat ihmisiä eniten, joten työssäni voi todella olla avuksi ja helpottaa ihmisten elämää.”
Esko Halttunen, Omaguru-asiantuntija

 

3. Vastuu ja vapaus 

Me uskomme, että sinä itse olet työsi paras asiantuntija. Elisalla työskennellään tiimeissä, jotka saavat itse valita, miten työtä tekevät. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä.

 

4. Mahdollisuus oppia

Elisalla ei pysytä paikoillaan. Toimiala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, ja me haluamme pysyä kehityksen kärjessä. Elisalla työntekijät pääsevät kehittämään itseään: meillä tarjotaan runsaasti koulutuksia, ja myös työntekijöiden omaehtoista opiskelua tuetaan.

“Olen iloinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden työskennellä kiinnostavien asioiden parissa. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni, onneksi Elisa on työpaikkana hyvin kehitysmyönteinen. Täällä halutaan auttaa ihmisiä uralla eteenpäin.”
Pia Andersin, Business Analyst

5. …ja olla osa isoa murrosta

Elisan toimialalla tapahtuu tällä hetkellä paljon. Digitalisaatio muokkaa kokonaisia toimialoja, esineet liittyvät internetiin, 5G-verkkoja odotetaan. Elisalla jokainen työntekijä pääsee seuraamaan kiinnostavaa murrosvaihetta: me teemme tulevaisuutta.

 

 

6. Ovet auki eteenpäin

Elisalla on monia hyvin erilaisia tehtäviä. Meillä on myös mahdollista liikkua talossa tehtävästä ja yksiköstä toiseen. Moni on tehnytkin meillä pitkän uran useissa hyvin erilaisissa tehtävissä.

”Olen onnekas, koska olen saanut seurata läheltä sitä, miten Elisa on muuttunut teleoperaattorista monimuotoiseksi sisältöjen tuottajaksi ja välittäjäksi. On ollut huikeaa nähdä, miten Elisasta on tullut seitsemän vuoden aikana Suomen suurin sähköinen kirjakauppa ja suurin digitaalinen videovuokraamo sekä suosituin viihtymisen palvelu."
Laura Kuulasmaa, Business Manager, Elisa Viihde

7. Hyvät esimiehet

Meillä satsataan hyvään johtamiseen: esimiehiä valmennetaan jatkuvasti. Henkilöstötutkimuksemme kertovat myös, että työntekijämme arvostavat pomojaan.

”Minulla on ollut onni saada esimiehiä, jotka ovat vahvistaneet itsetuntoani ja luoneet hyvän pohjan kehittymiselleni. Se on auttanut minua kasvamaan ihmisenä ja työssäni.”
Nina Karisalo, ympäristöasiantuntija

”Vaikka istun paljon palavereissa, tapaan alaisiani viikoittain myös kahdenkeskisissä sparraushetkissä. Käyn jokaisen kanssa läpi tavoitteet ja sen jälkeen annan tiimiläiselle vapaat kädet toimenpiteiden luontiin. Sparraamme toimenpiteiden ja tavoitteiden saavuttamista säännöllisesti yhdessä, mutta muuten alaiseni saavat päättää missä ja miten työskentelevät.”
Annukka Matilainen, palvelujohtaja

8. Parhaat työkaverit

Henkilöstötutkimuksemme kertovat, että meillä viihdytään, eikä vähiten työkavereiden vuoksi.

”Parasta työssäni ovatkin ihmiset, joiden kanssa saan tehdä tätä työtä. Niin paljon erilaisia alansa ammattilaisia niin talon sisällä kuin yhteistyökumppaneina: koodareista sisältöjen tuottajiin, ohjaajiin ja näyttelijöihin. Nautin siitä, että saan olla luovien ihmisten kanssa tekemisissä niin erilaisissa ympäristöissä, ICT-maailmasta tv-sarjan tekoon.”
Laura Kuulasmaa, Business Manager, Elisa Viihde

9. Lupa olla sinä

Meillä jokainen saa olla oma itsensä ja jokaisen näkemystä arvostetaan. Tiedämme, että hyvään lopputulokseen tarvitaan monenlaisia ihmisiä ja näkemyksiä.

"Aloittaessani Elisalla traineena olin aluksi hyvin yllättynyt siitä, kuinka kiinnostuneita näkemyksistäni oltiin. Työkaverit olivat aidosti innostuneita ideoistani ja pääsin vaikuttamaan asioihin ensimmäisestä päivästä lähtien, tittelistä riippumatta."
Tytti Oksanen, online-tuottaja

 

10. Vastuulliset toimintatavat

Vastuullisuus on yksi viidestä perusarvostamme. Tuotamme palveluita, joilla on merkittävä rooli maailman hiilijalanjäljen pienentämisessä. Päästöjen vähentäminen on osa strategiaamme. Lisäksi olemme merkittävä veronmaksaja. Vuonna 2015 maksoimme 90 prosenttia suomalaisten teleoperaattoreiden veroista.