Elämä on jääräpää. Vaikka kuinka yrität suunnitella, aikatauluttaa ja varautua, elämä tulee aina ilmoittamatta. Se ei neuvottele tai tottele kalenterikutsuja, vaan pöllähtää eteiseen karmit kaulassaan juuri kun pullat ja kahvit on siivottu pois.

Meille on tärkeää, että kun elämä kutsuu, työ vastaa. Haluamme, että voit olla läsnä niin arjen iloissa kuin suruissa. Että olet paikalla hurraamassa lapsen ensimmäiselle maalille tai täydelliselle piruetille. Että olet vierellä kun vanhempien kunto heikkenee tai elämä heittää kärrynpyöriä.

Onnelliset ihmiset tekevät parempaa työtä, ja siksi olemme luoneet maan johtavan kulttuurin joustavan työn tekemiselle. Meillä työ on elämäsi muotoista.

#elisalainen

Elisalla olen voinut toteuttaa työni ohessa intohimoani eli laulamista. Aloitin keikkailun päätoimisesti 2012 ja olen kierrellyt ympäri Suomea monenlaisilla kokoonpanoilla. Vuonna 2016 erosin lasteni isästä ja minun oli hakeuduttava päivätyöhön. Pääsin tuolloin Elisalle ja päätoiminen keikkailu jäi sivutoimeksi.

Oli kuitenkin upeaa huomata, että pystyn edelleen toteuttamaan unelmaani. Työnantajani ymmärtää elämäntapaani ja joustoa löytyy esimerkiksi työvuorojen suhteen.

HEIDI MAKKONEN
Myynti/asiakaspalvelija
​Kahden pojan äiti ja intohimoinen laulaja

Vuonna 2014 teimme suuren päätöksen ja myimme omakotitalomme Espoosta. Tilalle tulivat pienempi asunto Suomesta sekä asunto Espanjasta. Espanjan asunnosta oli tarkoitus tulla pikkuhiljaa suurempi tukikohtamme, jonne sitten eläkevuosilla siirryttäisiin päätoimisesti asumaan.

Elisan kehittynyt joustava työ ja etätyöpolitiikka ovat muuttaneet suunnitelmiamme niin, että pystymme viettämään jo nyt pidempiä aikoja Espanjassa. Tällä hetkellä teen etätöitä neljä kuukautta vuodessa, puolet keväällä ja puolet syksyllä. Kun tuohon lisätään vielä vuosilomat, jotka vietämme Espanjassa, on aikamme jakautunut maiden välillä lähes 50-50. Kaltaiselleni kesäihmiselle kahdeksan kuukauden kesä kelpaa paremmin kuin hyvin.

TIMO GRÖNROOS
Palvelupäällikkö
Etätöitä Espanjasta

Tehdessäni kandiopintojani Virossa, työskentelin samalla Helsingissä. Muuttaessani takaisin Suomeen, uusi koti löytyi kuitenkin Hyvinkäältä. Onneksi Elisan joustavan työn ansiosta sain siirron Hyvinkään myymälään, jolloin ylimääräinen matkustaminen loppui. Kun muutin Joensuuhun, sain myös sieltä miltei heti työpaikan Elisan Ison Myyn myymälästä.

Nyt kun olen aloittanut maisterin opintoni sekä CFA-urakkani, opintoihini kuluu paljon aikaa. Esimieheni kanssa olen pystynyt sovittamaan aikatauluni opiskelujeni mukaan sekä sopimaan vapaata töistä aina, kun minun pitää olla luennoilla.

MARKO MAKKONEN
Asiakaspalvelija
Työntekoa opiskelujen ohella

Joustava työ mahdollisti sen, että pystyimme hankkimaan koiranpennun perheeseemme. Etätyön ansiosta Ozzy-koiramme pääsee nyt päiväkävelylle lähes joka päivä. Voin useimmiten päättää lähdenkö toimistolle vai jäänkö kotiin tekemään töitä.

Kodin nopealla nettiyhdellä yhteydenpito eri paikkakunnilla työskenteleviin kollegoihin onnistuu aivan samalla tavalla kuin toimistolta. Kollegoilleni ei ole merkitystä näkyykö videopuhelun taustalla toimisto vai päiväunia nukkuva koiranpentu.

SUSANNA STRÖMBÄCK
HR-kehittämispäällikkö
Kahden pojan ja yhden koiranpennun äiti

Elisalla työskentelyn lisäksi opiskelen sekä pelaan salibandya Miesten Divarissa. Työn, koulun ja salibandyn yhdistäminen vaatii hyvää pelisilmää, mutta onneksi joustoa löytyy myös työnantajalta.

Esimerkiksi viime lauantaina pystyin lopettelemaan työt hieman aikaisemmin, jotta ehdin tärkeään peliin. Korvasin tämän tekemällä tunnit sisään jo aiemmin viikolla. Ja näinhän hyvässä työpaikassa asiat toimivat, kun molemmin puoleinen jousto pelittää.

MIKKO OLLIKAINEN
Salibandya pelaava vastuumyyjä