Uusilla digitaalisilla palveluilla on merkittävä rooli Elisan toiminnassa. Se tarkoittaa, että meillä työskentelee jatkuvasti kasvava IT-osaajien joukko. 

Kaikkiaan Elisalla työskentelee noin 500 ohjelmistoarkkitehtiä, DevOps-gurua, testaajaa, ohjelmistokehittäjää, integraatioasiantuntijaa, tuoteomistajaa, järjestelmäasiantuntijaa, designeria ja paljon muita osaajia. 

Elisalla on oma yksikkö, joka huolehtii kaikista yrityksen omista digitaalisista palveluista ja kehittää uusia. Näiden gurujen käsissä ovat saaneet alkunsa muun muassa suositut Elisa Viihde- ja Elisa Kirja -palvelut. Tämän porukan työkieli on englanti ja työyhteisö kansainvälinen.

Valttimme ovat vahva startup-henkisyys, kokoomme nähden alan ketterimmät tuotantomallit ja samalla ison konsernin taloudellinen vakaus. Rakennamme kyvykkyytemme vapauden, asiantuntijuuden ja fiiliksen varaan. 

”Parasta työssä Elisalla on se, että tiimimme voi itse päättää itsenäisesti miten teemme ja jaamme työt. Työkavereihin voi luottaa ja heillä on halua auttaa muita. Meillä ilmapiiri ja esimiehet ovat rentoja.” 

Tomi, ohjelmistoarkkitehti

Meillä on vapaus valita

Vapaus valita työtehtävät, työvälineet, teknologia, työpaikka. Meillä keskeistä on se, että kaikki saavat oppia ja kehittyä – siihen suuntaan kuin itse haluavat. Uuden projektin alkaessa työt tiimissä jaetaan niin, että jokainen saa tehdä mieleistään asiaa. Meillä työntekijät pääsevät vaikuttamaan sekä työntekoon että lopputulokseen. Myös talon sisällä on helppo vaihtaa työtehtävää, jos huomaakin haluavansa kokeilla jotain muuta. 

Yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita ei ole – siksi jokainen saa itse valita minkälaisella koneella tai teknologialla hoitaa hommansa. Lisäksi Elisan etätyöskentelymahdollisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät. Useissa tehtävissä töitä voi halutessaan tehdä niin kotoa kuin vaikka mökiltä tai jostain Elisan toimipisteestä, joita on ympäri Suomea. 

”Viimeisen neljän kuukauden aikana olen oppinut uusista teknologioista enemmän, kuin viimeisen neljän vuoden aikana edellisessä työpaikassa yhteensä. Ihmiset ovat osaavia ja toisiaan tukevia, mutta työ pysyy riittävän itsenäisenä. Vieressäni istuva kaveri on koodannut pidempään mitä minä olen elänyt.” 

Juha, ohjelmistoarkkitehti

Asiantuntijuus kasvaa tekemällä

Tervetuloa työpaikkaan, jossa työskentelevät alansa asiantuntijat. Vaikka meillä vaaditaan paljon, uskomme myös lujasti siihen, ettei kukaan ole täydellinen ja että kaikki kehittyvät. Meillä harjoittelijat ja konkarit tekevät töitä samassa tiimissä, ja työntekijöiden kouluttamiseen ja coachaamiseen satsataan.

Meille on tärkeää, että vapauden mukana tulee myös vastuuta. Tekniikan etulinjassa seisominen tarkoittaa, että emme voi turvautua vain kouluttajiin ja kursseihin. Asiantuntijuuden ylin taso on kyky kasvattaa osaamistaan omassa työssään.

”Projektit ja asiakkaat vaihtelevat todella paljon. Välillä saatan vain hetkellisesti konsultoida koodareita jossain projektissa, toisessa taas suunnitella koko palvelun tai tuotteen ulkoasun ja toiminnallisuuden sekä toteuttaa käyttöliittymän html/css-koodauksella. Monipuoliset projektit pitävät työtehtävät mielenkiintoisina eikä tekemiseen ehdi kyllästyä. Ja töihin on aina hauska tulla juuri loistavien työkavereiden takia.” 

Sakke, käyttöliittymäsuunnittelija

Ei pelkkä työpaikka

Me Elisalla tiedämme, että työpaikan täytyy olla paljon muutakin kuin työtä. Pelitila, hacklabit, pallomeri, harrastuskerhot ja kuntosali ovat vain muutamia avainsanoja. Olemme ylpeitä rennosta työilmapiiristämme, asiantuntevista esimiehistämme ja hullunhauskoista työkavereistamme. Tunteesta, että saa olla oma itsensä myös töissä. 

Tervetuloa joukkoomme!

 

Heräsikö uteliaisuus? Elisa on mukana useammassa tapahtumassa pitkin vuotta, joissa voit tulla juttelemaan kanssamme. 

 

 

Avoimet työpaikat - Ohjelmistotyö & IT