Ympäristövastuu

Energiatehokkaat palvelumme pienentävät sekä Elisan että asiakkaidemme hiilijalanjälkeä.

Olemme tunnistaneet Elisan liiketoiminnoilla olevan sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia ympäristöömme. Olemme sitoutuneet jatkuvasti parantamaan liiketoimintamme ympäristövaikutusta ja edistämään ympäristöystävällistä toimintaa.

ICT-alan tuotteilla ja palveluilla on merkittävä rooli maailman hiilijalanjäljen pienentämisessä. Maailmanlaajuisesti ICT-alan tuotteet ja palvelut voivat mahdollistaa 20 prosentin päästösäästöt vuoteen 2030 mennessä. Voidakseen vähentää myös muiden alojen CO2 -päästöjä ICT-alan on huolehdittava oman toimintansa ympäristövaikutuksista.

Haluamme olla mukana luomassa vähähiilistä yhteiskuntaa. Vastuu ympäristöstä merkitsee meille ennen kaikkea pitkäjänteistä ja läpinäkyvää toimintaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Päästöjen vähentäminen on ollut osa strategiaamme vuodesta 2009 lähtien. Seuraamme tavoitteita puolivuosittain CO2-päästösäästötuloskortin kautta.

Katso tarkemmin Elisan yritysvastuuraportista, kuinka tuemme asiakkaitamme hiilijalanjäljen pienentämisessä ja kuinka olemme itse vähentäneet omia hiilidioksidipäästöjämme.

Raportoimme hiilijalanjälkemme vuosittain kansainvälisessä CDP-kyselyssä. CDP Nordic Climate Change 2016 -raportissa Elisan ilmastoraportti sai arvosanan B, kun pohjoismaisten yritysten keskiarvo oli C. Elisan sijoittajille ja globaaleille markkinoille tuottama ilmastoraportointi on arvioitu vuosittain pohjoismaisten teleoperaattoreiden parhaimmistoon.

Kuulumme ICT-tuottajaosuuskuntaan ja huolehdimme omalta osaltamme, että käytetty elektroniikka palautuu takaisin kiertoon. Voit palauttaa käytetyt kännykät ja pienelektroniikan myymälöissämme oleviin keräyslaatikoihin.