Toimiva verkko ja palvelut

Digitaalisten palveluiden hyödyntäminen edellyttää valtakunnallisesti nopeaa ja toimintavarmaa verkkoa. Tehtävämme osana yhteiskuntaa on varmistaa kattavat ja luotettavat matkaviestin- ja tietoliikenneyhteydet. Olemme tärkeässä roolissa myös yhteiskunnan toimintavarmuuden turvaamisessa.

Meitä velvoittaa viestintäviraston päätöksellään asettama yleispalveluvelvoite. Yleispalvelulla tarkoitetaan kuluttajan ja yrityksen oikeutta saada kohtuuhintainen ja moitteettomasti toimiva puhelinliittymä ja yhden megan laajakaistaliittymä kotiinsa tai yrityksen sijaintipaikkaan Suomessa. Elisa on nimetty yleispalveluyritykseksi tietyillä alueilla Suomessa.

Tavoitteenamme on ylläpitää ja kehittää mobiiliverkon peittoa niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjien tarpeita. Mobiiliverkkomme onkin riippumattoman tutkimuksen mukaan kattava ja nopea. Katso lisää osoitteesta: https://elisa.fi/vertaaverkkoja/

Varaudumme ennakoivasti häiriötilanteisiin keräämällä ajantasaista tietoa verkkopalvelustamme, analysoimalla sitä ja suorittamalla tarvittavat vikatilanteen korjaustoimenpiteet ennen häiriön syntymistä. Häiriöitä ja muutoksia voi seurata häiriökarttapalvelussamme.

Parannamme jatkuvasti palveluidemme sujuvuutta ja helppokäyttöisyyttä, ja teemme käyttäjätestauksia laajasti kaikenlaisille käyttäjäryhmille.

Elisa ylläpitää Perheille -sivustoa, josta vanhemmat saavat ohjeita ja tukea nettivanhemmuuteen. Sivuilta voi ladata esimerkiksi Pelastakaa Lapset ry:n Help Some -sovelluksen, jonka avulla lapset ja nuoret voivat saada apua huoliinsa ja ongelmiinsa.