Toimitusjohtajan katsaus

Toimimitusjohtaja Veli-Matti Mattila:
Elisan Pohjolan ja Baltian* rajattoman datakäytön Premium-liittymillä erinomainen kysyntä

(Osavuosikatsauksesta Q3/2017)

Liikevaihto ja tulos kasvoivat jälleen vuoden kolmannella neljänneksellä. Tulosta paransivat mobiilin palveluliikevaihdon kasvu, Elisan operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantuminen sekä viimeaikaiset yrityskaupat. Laadun ja toiminnan jatkuva parantaminen siivittivät Elisan kilpailukyvyn vahvistumista.

Älypuhelimet ja nopeat mobiilidataliittymät ovat tärkeä osa kuluttajien, yritysasiakkaiden ja organisaatioiden arkea ja niiden suosio on yhä kasvussa. Elisan verkossa liikkuu eniten mobiilidataa Suomessa ja neljänneksi eniten Euroopassa. Ainutlaatuisten Premium-liittymien kysyntä on ollut vahvaa ja ne ovat tuoneet mobiilipalveluliikevaihdon kasvuun uuden lisän. Mobiililiittymäkanta kasvoi neljänneksen aikana 9 600 liittymällä ja kiinteän verkon laajakaistaliittymäkanta pysyi samalla tasolla.

Uudistimme kuluttajille suunnattua Elisa Turvapakettia. Palvelun avulla vanhemmat voivat valvoa lasten netinkäyttöä yhä paremmin sekä muun muassa paikantaa kadonneen puhelimen. Olemme lisänneet kuluttajille elämyksellistä ja viihteellistä tarjontaa. Elisa Viihteeseen on tulossa kolme uutta alkuperäissarjaa: kansainvälinen Bullets ja kotimaiset Kolmistaan ja Jättekiva. Lisäksi alkuperäissarja Konttorista alkoi toinen tuotantokausi.   

Aloitimme yhteistyön VTT:n kanssa tarkoituksena auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä digitalisoimaan toimintaansa ja hyödyntämään teollisen internetin IoT-ratkaisuja. Tavoitteena on kehittää erityisesti valmistavan teollisuuden tuotantoprosesseja, tuotteita ja uusia liiketoimintoja. Jo kolmannen kerran järjestettävä Elisa Innovation Challenge -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Kilpailussa etsitään uusia menestysinnovaatioita esineiden internetin, teollisuuden ratkaisujen ja älykotien piiristä. Voittaja julkaistaan Slush-tapahtumassa.

Tuomme ensimmäisenä Suomessa 5G-valmiuden mobiiliverkkoon. Rakennus on aloitettu Tampereella, mikä on ensimmäinen kaupunki, jossa uusi verkko toteutetaan näin laajasti. Valmistuessaan uusittu verkko tuo alueelle nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet.

Kannustamme laajana yhteiskunnallisena Pidetään yhtä -hankkeena vanhempien ja nuorten kanssakäymisen lisäämistä. Sen osana elisalaiset osallistuvat vapaaehtoistyöhön olemalla läsnä nuorten arjessa. Digikouluihimme on osallistunut jo yli tuhat lasta ja jatkamme niiden toteuttamista kymmenessä alakoulussa eri puolilla Suomea.

Jatkamme määrätietoisesti asiakastyytyväisyyden ja toimintamme tuottavuuden parantamista edistävien toimenpiteiden toteuttamista. Tuottavuuden parantaminen, uusien palveluiden kehittäminen asiakkaille sekä vahva investointikyky luovat hyvät lähtökohdat kilpailukykyiselle toiminnallemme jatkossakin.

*Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Viro, Latvia ja Liettua