1. Työ jolla on tarkoitus

Elisalla kuljet digitalisaation etujoukoissa ja pääset seuraamaan, kuinka uudet digitaaliset palvelut syntyvät. Moni Elisalla työskentelevä pääsee myös auttamaan ihmisiä ihan konkreettisesti.

”Kehitämme välineitä, joilla terveydenhoito saadaan yhä useamman saataville, tuemme innovaatioita, joilla muutetaan maailmaa. Esimerkiksi Elisan IoT-ekosysteemin avulla kehitettyjen palveluiden avulla voidaan tehostaa toimintoja, säästää energiaa sekä mahdollistaa vaikkapa etäsairaanhoitoa ja vanhusten palveluja alueille, joihin niitä ei muuten saataisi.”

Nina Karisalo, ympäristöasiantuntija

”Työssäni nautin eniten siitä, kun saan asiakkaan ongelmat ratkaistua. Tutkimusten mukaan juuri it-ongelmat turhauttavat ihmisiä eniten, joten työssäni voi todella olla avuksi ja helpottaa ihmisten elämää.”

Esko Halttunen, Omaguru-asiantuntija

2. Vastuu ja vapaus 

Me uskomme, että sinä itse olet työsi paras asiantuntija. Elisalla työskennellään tiimeissä, jotka saavat itse valita, miten työtä tekevät. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä.

“Minulla on selkeä viitekehys, jonka määrittävät Elisan strategia, liiketoimintasuunnitelma ja tavoitteet. Viitekehyksen sisällä voin toimia hyvin vapaasti. Itsenäisyydelle ja luovuudelle on paljon tilaa.”

Sujit Wings, Business Lead

”Tähän työhön on oltava sisäinen motivaatio. Motivaatiota voi auttaa antamalla vapautta vaikuttaa muun muassa työvälineisiin ja -tapoihin. Kehitämmekin koko ajan työtapojamme. LEAN-ajattelun soveltaminen on tehnyt työstä sekä mielekkäämpää että tehokkaampaa.”

Juha Männikkö, Director of Software Development

3. Mahdollisuus oppia

Elisalla ei pysytä paikoillaan. Toimiala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, ja me haluamme pysyä kehityksen kärjessä. Elisalla työntekijät pääsevät kehittämään itseään: meillä tarjotaan runsaasti koulutuksia, ja myös työntekijöiden omaehtoista opiskelua tuetaan.

 “Olen iloinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden työskennellä kiinnostavien asioiden parissa. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni, onneksi Elisa on työpaikkana hyvin kehitysmyönteinen. Täällä halutaan auttaa ihmisiä uralla eteenpäin.”

Pia Andersin, Business Analyst

4. …ja olla osa isoa murrosta

Elisan toimialalla tapahtuu tällä hetkellä paljon. Digitalisaatio muokkaa kokonaisia toimialoja, esineet liittyvät internetiin, 5G-verkkoja odotetaan. Elisalla jokainen työntekijä pääsee seuraamaan kiinnostavaa murrosvaihetta: me teemme tulevaisuutta.

”Oma alani kehittyy kovaa vauhtia. Näytön tökkäämisestä mennään ehkä kohti puheohjausta tai liikkeellä ohjaamista. Kehityksen ohella meidän on kohdattava myös ihmisten pelot liittyen vaikkapa tekoälyyn. Tai mietittävä, miten suhtaudumme inhimillistyvään robotiikkaan. Nämä ovat mielenkiintoisia kysymyksiä, joita tulemme pohtimaan yhä enemmän lähitulevaisuudessa."

Sanna Shibasaki, Senior Service Designer

 

5. Joustavat työnteon tavat 

Työ on osa elämää, ja sitä on voitava sovitella oman elämäntilanteen mukaan. Elisalla suuressa osassa tehtäviä on mahdollista tehdä työtä myös muualla kuin toimistolla. Meillä työntekijät tekevät keskimäärin 75 etäpäivää vuodessa, ja virtuaalineuvottelut ovat arkipäivää. 

”Yllätyin vapaasta ja modernista organisaatiokulttuurista. Mahdollisuus etätyöskentelyyn toi paljon joustavuutta vapaa-ajan suhteen. Pystyin esimerkiksi matkustamaan tyttöystäväni luokse Helsinkiin ja työskentelemään sieltä käsin.”

Juuso Vallius, tietoliikenneasiantuntija (kesätöissä Elisalla 2016)

”Työskentelen aamun ensimmäiset tunnit usein etänä. Teen noin viidesosan työstäni muualla kuin konttorilla. Naurankin usein, että käsilaukkuni on yhtä kuin toimistoni.”

Noora Lainio, tarjoomajohtaja

6. Hyvät esimiehet

Meillä satsataan hyvään johtamiseen: esimiehiä valmennetaan jatkuvasti. Henkilöstötutkimuksemme kertovat myös, että työntekijämme arvostavat pomojaan.

”Minulla on ollut onni saada esimiehiä, jotka ovat vahvistaneet itsetuntoani ja luoneet hyvän pohjan kehittymiselleni. Se on auttanut minua kasvamaan ihmisenä ja työssäni.”

Nina Karisalo, ympäristöasiantuntija

”Vaikka istun paljon palavereissa, tapaan alaisiani viikoittain myös kahdenkeskisissä sparraushetkissä. Käyn jokaisen kanssa läpi tavoitteet ja sen jälkeen annan tiimiläiselle vapaat kädet toimenpiteiden luontiin. Sparraamme toimenpiteiden ja tavoitteiden saavuttamista säännöllisesti yhdessä, mutta muuten alaiseni saavat päättää missä ja miten työskentelevät.”

Annukka Matilainen, palvelujohtaja

7. Parhaat työkaverit

Henkilöstötutkimuksemme kertovat, että meillä viihdytään, eikä vähiten työkavereiden vuoksi.

”Tiedän, että on klisee sanoa työn parhaaksi puoleksi kollegoita, mutta minulla on oikeasti mahtavia työkavereita ja talossa on hyvä henki. Teen melko harvoin etäpäiviä, koska viimeistään puoliltapäivin alan kaivata juttukaveria enkä malta pysyä poissa toimistolta."

Noora Hostikka, viestintäpäällikkö

”Parasta työssäni ovatkin ihmiset, joiden kanssa saan tehdä tätä työtä. Niin paljon erilaisia alansa ammattilaisia niin talon sisällä kuin yhteistyökumppaneina: koodareista sisältöjen tuottajiin, ohjaajiin ja näyttelijöihin. Nautin siitä, että saan olla luovien ihmisten kanssa tekemisissä niin erilaisissa ympäristöissä, ICT-maailmasta tv-sarjan tekoon.”

Laura Kuulasmaa, Business Manager, Elisa Viihde

8. Lupa olla sinä

Meillä jokainen saa olla oma itsensä ja jokaisen näkemystä arvostetaan. Tiedämme, että hyvään lopputulokseen tarvitaan monenlaisia ihmisiä ja näkemyksiä.

"Aloittaessani Elisalla traineena olin aluksi hyvin yllättynyt siitä, kuinka kiinnostuneita näkemyksistäni oltiin. Työkaverit olivat aidosti innostuneita ideoistani ja pääsin vaikuttamaan asioihin ensimmäisestä päivästä lähtien, tittelistä riippumatta."

Tytti Oksanen, online-tuottaja

 

9. Ovet auki eteenpäin

Elisalla on monia hyvin erilaisia tehtäviä. Meillä on myös mahdollista liikkua talossa tehtävästä ja yksiköstä toiseen. Moni on tehnytkin meillä pitkän uran useissa hyvin erilaisissa tehtävissä.

”Olen onnekas, koska olen saanut seurata läheltä sitä, miten Elisa on muuttunut teleoperaattorista monimuotoiseksi sisältöjen tuottajaksi ja välittäjäksi. On ollut huikeaa nähdä, miten Elisasta on tullut seitsemän vuoden aikana Suomen suurin sähköinen kirjakauppa ja suurin digitaalinen videovuokraamo sekä suosituin viihtymisen palvelu."

Laura Kuulasmaa, Business Manager, Elisa Viihde

10. Vastuulliset toimintatavat

Vastuullisuus on yksi viidestä perusarvostamme. Tuotamme palveluita, joilla on merkittävä rooli maailman hiilijalanjäljen pienentämisessä. Päästöjen vähentäminen on osa strategiaamme. Lisäksi olemme merkittävä veronmaksaja. Vuonna 2015 maksoimme 90 prosenttia suomalaisten teleoperaattoreiden veroista.

”Yritysvastuu on jatkuvaa kehittämistä, ja se koskee meitä kaikkia. Se on valintoja: millä kuljemme työmatkamme, paljonko matkustamme, kuinka paljon teemme etätyötä ja käytämmekö uusiutuvia energiamuotoja. Elisalla tehdään esimerkiksi keskimäärin seitsemän etätyöpäivää kuukaudessa. Hiilijalanjälkeämme olemme pienentäneet 80 prosenttia kolmessa vuodessa.”

Nina Karisalo, ympäristöasiantuntija